Dr. Pierre Van Neer is dermatoloog sinds 1992. Hij heeft 20 jaar als dermatoloog gewerkt in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. Momenteel werkt hij deeltijds als dermatoloog in Nederland in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond en bij de Parkwegkliniek te Maastricht.

Hij heeft zijn opleiding gevolgd in het Academisch Ziekenhuis Maastricht bij Prof. W v/d Staak en naderhand Prof. H.A.M Neumann. Dr. Van Neer is een zeer ervaren algemeen dermatoloog met een ruime ervaring in alle huidziekten. In 2007 is hij gepromoveerd in de geneeskunde.

Naast praktische ervaring houdt Dr. Van Neer zich ook op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Regelmatig publiceert hij in diverse (inter)nationale tijdschriften.

Dr. Van Neer heeft in zijn carrière ook veel tijd besteed aan dermatologie in Afrika. Hij is diverse jaren betrokken geweest bij de stichting Dermozam. Deze stichting verzorgde het dermatologie onderwijs aan de universiteit van Beira, Mozambique.

Zeer onlangs is Dr. Van Neer betrokken geweest bij het opzetten van een dermatologie polikliniek in Zanzibar (Tanzania).